Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Bid1234 blåste Barncancerfonden och Mafioso

Publicerad: 11 September 2009, 10:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Med hjälp av Mafioso anordnade Bid1234 kändisauktioner för Barncancerfonden. Auktionerna är nu avslutade men varken Mafioso eller Barncancerfonden har sett till några pengar.


Pr-byrån Mafioso hjälpte Bid1234 att anordna auktioner där deltagarna kunde vinna aktiviteter med kändisar som Katrin Zytomierska, Pernilla Wahlgren och Lulu Carter. Intäkterna skulle, enligt Bid1234, gå till Barncancerfonden.

Men ännu har inga pengar betalts till Barncancerfonden.

– Vi har inte pengar att göra det, det handlar om några tusenlappar. Men vi har likviditetsbrist, säger Steffan Palm, som driver Bid1234.

Efter sina uppdrag för Bid1234 har Mafioso fordringar på 70.000 kronor, ställda till byrån Nordgry som skött auktionssajtens medieköp. Pengar som Mafioso, trots upprepade löften från Bid1234:s vd Steffan Palm, inte sett röken av.

– Det är kanske inte lika mycket som andra företag har förlorat men det är kännbart för oss. Men än värre så har inte Barncancerfonden heller fått några pengar. Om man går in för att lura folk så tycker jag att man i alla fall kan låta bli att gå på välgörenhetsorganisationerna. Jag tycker det är så lågt, säger Mafiosos vd, Dominika Peczynski.

Hon berättar att kändisarna som var med i auktionerna hör av sig till henne och undrar när de planerade aktiviteterna ska genomföras. Hon har inga svar eftersom hon inte har fått några besked.

– Det här kan skada vårt anseende hos våra kändiskontakter och hos Barncancerfonden, som vi hittills har haft ett väldigt bra samarbete med. Men jag hoppas att de förstår att vi blivit lurade som alla andra och sitter i samma båt som dem.

Steffan Palm säger att han sålt delar av Bid1234 till en okänd investerare, i utbyte mot marknadsföring. 

– Jag äger fortfarande en betydande del av bolaget, säger han.

Under gårdagen ringde han till Dominika Peczynski, som han alltså är skyldig pengar, för att be om hjälp med finansiering för Bid 1234.

– Bid1234 skulle lanseras på Asienbörsen, marknadsföras i Tyskland och Gud vet allt. Han frågade om jag inte hade några rika kompisar som ville vara med och investera. Jag har visserligen en del rika kompisar och jag önskar att de ska få fortsätta att vara det, så jag bad honom hövligen att dra åt helvete.

Steffan Palm:

– Det är riktigt att vi är desperata efter att få in kapital.

Dominika Peczynski hoppas fortfarande på att få betalt för sina tjänster, men har inte stort hopp.

– Vad kan man göra? Det finns inget att göra mer än att lära sig läxan och inte handla lika naivt i fortsättningen. Man tror att man kan lita på folk och för det mesta kan man ju det, men uppenbart inte i det här fallet.

Steffan Palm:

– Nu vill jag inte ge mig in i ett bråk med Dominika, men så gör ju inte en professionell pr-konsult, man anlitar ju en pr-konsult för att hon ska hjälpa, inte stjälpa. Hon binder så att säga ris åt egen rygg.

 

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.