Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Bemanningsföretag hotas av miljonvite

Publicerad: 19 augusti 2011, 09:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Marknadsdomstolen kom i dag med sitt avgörande rörande en reklamkampanj från Student Consulting.


Domstolen förbjuder företaget vid vite på 1 miljon att använda formuleringar såsom ”Sveriges bästa bemanningsföretag”. Enligt avgörandet har inte kampanjen stöd av den undersökning som den sägs bygga på. 

Det var Poolia som anmälde företaget på grund av den marknadsföringskampanj som Student Consulting startade under sommaren.

Kampanjen bygger uppgifter från en jämförande undersökning som gjordes av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) och som kom i maj. I undersökningen blev Student Consulting bäst på alla punkter.

Poolia ansåg dock att Student Consulting inte hade stöd för sina påståenden eftersom att bemanningsföretaget själva tillgodosåg undersökningsföretaget med kunder.

I marknadsdomstolens domskäl sägs att det inte går att veta om det har påverkat undersökningen att Student Consulting själva har tillhandahållit kunder i undersökningen. Därför anses marknadsföringen vara otillbörlig. På Student Consulting vill man inte gå in närmre på avgörandet.

– Vi ville berätta att vi enligt SKI-undersökningen var bäst i branschen på samtliga sju uppmätta kvalitetskriterier. Vad gäller kritiken om undersökningsmetodiken så har vi följt de instruktioner som vi fick från SKI. I övrigt så är det inte vår sak att bedöma avgörandet om uttryckssättet "Sveriges bästa bemanningsföretag", säger Niklas Jansson, pressjour på Student Consuting, till dagensmedia.se.

Student Consulting Sweden är ett bemanningsföretag som hyr ut arbetskraft från mestadels studenter.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News