måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Be förlåt till internet genom "förlåtbot"

Publicerad: 17 januari 2018, 08:23
Uppdaterad: 17 januari 2018, 08:53

Med kampanjen "Förlåt internet" uppmanar jämlikhetstiftelsen Make Equal alla att granska sitt eget beteende på internet.


AT

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

"Förlåt internet" är en del av Make Equals projekt "Skärpning", som jobbar för ett inkluderande nätklimat och emot näthat.

Kampanjens förlåtbot har som uppdrag att hjälpa alla som är aktiva på internet att reflektera över sitt eget beteende.

– De allra flesta av oss tycker att det är svårt att medge fel och säga förlåt. Förlåtboten är som en snäll låtsaskompis som hjälper oss på vägen. Vi vill med "Förlåt internet" starta en folkrörelse för ett förändrat beteende på nätet, där särskilt fler vuxna inser att internet är på riktigt, säger Kristina Wicksell, projektledare och föreläsare på Make Equal, i ett pressmeddelande.

Förlåtboten, som är skapad av Make Equals byråpartner River, leder samtalet som handlar om drev och nätkurage, tonläge och ordval. Skulle man sedan upptäcka att man ångrar något hjälper förlåtboten till med att formulera en ursäkt, och att dela den i sociala kanaler.

Ta hjälp av förlåtboten här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev