lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Barnängen lanseras i Europa

Publicerad: 13 september 2017, 05:00

Elsa Ekman är en av influencerna som ska marknadsföra varumärket.

Barnängen bryter ny mark och lanserar samtidigt nytt varumärke. "Att lansera det klassiska varumärket utomlands hade inte fungerat", säger Tarik Belqaid är nordisk pr-chef för Henkel beauty care.

Ämnen i artikeln:

Kampanj

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


För första gången tar Barnängen sina produkter utanför Sverige – det genom nya varumärket Barnängen founded in Stockholm.

Varumärket Barnängen sträcker sig långt bak i tiden och grundades redan 1868. 1873 lanserades den klassiska tvålen.

Tanken är att det nya varumärket ska spegla balans i livet, helt enkelt begreppet lagom. Designen på förpackningarna är framtagna av designduon Ström & Jag med fokus på natur, tradition och minimalistisk estetik. Midsommar har exempelvis fått fungera som inspiration.

Tarik Belqaid är nordisk pr-chef för Henkel beauty care och säger att det finns en potential och en marknad i Europa för det som varumärket står för. Däremot tror han att det var nödvändigt att lansera ett nytt varumärke för bryta ny mark i Europa.

– Att lansera det klassiska varumärket utomlands hade inte fungerat, det hade varit svårt. För att ta oss utanför Sverige ville vi göra något som var väldigt svenskt, både till design och till ingredienser. Genom Barnängen Stockholm vill vi marknadsföra det svenska och nordiska i produkterna. Vi har fått positiv feedback på just dofterna, som väcker många minnen och olika minnen hos människor.

Vilka är de största utmaningarna med att ta varumärket utomlands?

– Det är svårt att säga, det finns alltid utmaningar med att lansera nya varumärke i och med att man ska hitta sin plattform och skilja sig från konkurrenterna. Men manéret är unikt om man ser till produkter utanför Sverige. Jag ser egentligen mer möjligheter än utmaningar, det är kul att få jobba med ett varumärke som jag själv vuxit upp med och som jag har jobbat med länge.

Hur ska ni marknadsföra produkterna och varumärket?

– Vi följer trenderna och kommer jobba mycket digitalt. Vi ser det som ett digitalt varumärke och en digital målgrupp. Vi kommer jobba med sociala kanaler och influencers. Ur ett globalt perspektiv kommer vi ha fyra influencers som kommer hjälpa till att berätta om varumärket: Elsa Ekman, Joanna Fingal, Michaella Wissen och Josefine Bengtsson. De kommer fungera som globala talesperson för att berätta om det svenska med Barnängen. Vi jobbar med manéret ”lagom” och en balans i livet, det kommer de ge sin egen syn på.

Vilken målgrupp riktar ni er till?

– Vår primära målgrupp är 25-35 år, men det finns även en relevans hos 20 år upp till 40-45 år. Produkterna är lite dyrare än klassiska Barnängen och de kommer inte synas på samma ställen heller, utan mer på utvalda apotek och hos Åhléns.

Är det för att befästa att produkten är lite mer exklusiv?

– Ja, men också för att produkterna inte ska krocka. Klassiska Barnängen är för nyfödd tills du ”ramlar av pinn” medan Barnängen Stockholm riktar sig till just 25-35 åringar som är mer ute efter en upplevelse.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev