torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Babylycka, Årets byrå och Sibylla

Publicerad: 25 februari 2012, 06:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:31

Har du inte hängt med i nyhetsflödet? Dagensmedia.se listar några av de medie- och reklamnyheter du borde ha läst den gångna veckan.


MS

Martin Schori


Här är alla vinnare i Årets byrå

Regis undersökning Årets byrå presenterades på måndagskvällen. Kategorierna mediebyråer, stora reklambyråer och stora pr-byråer fick alla nya vinnare – medan förra årets mediebyråetta Mediacom rasade till en sjundeplats.

Jubel hos skvallerpressen

Kronprinsessan och prinsen fick en dotter i torsdags – en nyhet som naturligtvis dominerat medierna sedan dess. Gladast av alla är kvälls- och kändistidningarna, som räknar med större upplagor och högre annonsingångar.

Även annonsörerna var snabba med att rida på babylyckan.

TV4 om GRN-fällningen: Vi har misslyckats kapitalt

Sibyllas produktplacering i TV4:s "Robinson" hyllades av kanalen och annonsören – men Granskningsnämnden var inte lika imponerad. Reklamgreppet fälldes – och programdirektören Åsa Sjöberg pudlade.

– Vi förstår fällningen om skyltarnas läsbarhet, där har vi misslyckats kapitalt och det är väldigt olyckligt. Givetvis ska vi säkerställa att det inte ser ut så framöver, utan skyltarna ska vara tydliga och läsbara, säger Åsa Sjöberg.

LRF Media sparkar 35 anställda

LRF Media är nästa mediehus att lansera ett stort sparpaket. 35 tjänster berörs, enligt vd:n Ruben Jacobsen för att möta vikande upplagor hos populärpresstitlarna.

Mest läst i veckan:

Här är alla vinnare

Jan Helin till angrepp mot DN

Bilderna från Årets Byrå 2012

Mest kommenterat i veckan:

SD söker kvinnor från Mellanöstern till ny reklamfilm

"Mediesäljarna är för dåliga"

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev