Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKampanjer

Arlas kampanj stoppas - på grund av fusk

Publicerad: 11 Juli 2012, 08:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:16

Arla stoppar nu sin onlinetävling där deltagare kan rösta på Sveriges bästa matinspiratör - på grund av röstningsfusk.


Ämnen i artikeln:

Arla

Arlas tävling "Sveriges matinspiratör" går ut på att besökarna först nominerar de personer som de tycker är bra matinspiratörer och sedan röstar på de finalister som Arla väljer ut.

Enligt röstningsreglerna får man dock endast rösta på deltagare en gång per dag, något som vissa av de som röstat har brutit mot.

– Tävlingen väckte stort engagemang och många har röstat. Anledning till att vi nu får avbryta tävlingen utan vinnare är att röstningsförfarandet inte gick helt rätt till. Vissa röstade inte enligt de uppsatta reglerna, trots att reglerna var enkla, man får bara rösta en gång per dag, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arlaköket, till dagensmedia.se och fortsätter:

– Vi kände att alla våra tävlingar ska vara roliga och lustfyllda och det här blev inte lustfyllt och inspirerande. Vi gör detta för att konsumenterna ska gilla oss mer, men på detta sätt får vi inte ut den goodwill vi vill ha.

I och med att tävlingen nu stoppas kommer ingen vinnare att koras och ingen kommer heller att vinna förstapriset - en heldagskurs på Restaurangakademien i Stockholm tillsammans med en vän.

– Vi vill hålla fast vid de löften vi gick ut med, så alla som röstade var med i utlottningen av tio kokböcker . De tävlande får också kokböcker och tack för sitt engagemang. Vi känner ändå att vi har införlivat de löften vi har kunnat. Det är förstås jättetråkigt att vi fick avbryta men alla som varit engagerade visar förståelse, säger Elisabeth Hedenljung.

Hur har detta rösningsfusk kunnat ske?

– Det finns alltid kryphål i all teknik, jag vet inte exakt inte hur man har gjort, men Arla vet att det har förekommit. Jag vågar inte ge mig in på det tekniska men uppenbarligen har det varit möjligt att rösta flera gånger.

Ska ni se över rutinerna så att det här inte kan hända igen?

– Absolut, det måste vi ju göra. Det får våra teknikspecialister kolla upp. Vi har alltid skyddsnät, bland annat för personuppgifter och så och det är jätteuppstyrt. I det här fallet vet jag inte vad som har hänt, men det får inte hända igen.

Vad har ni fått för reaktioner på det inträffade?

– Själva stoppandet har vi bara fått positiva reaktioner på. Många såg att det här pågick och de tyckte inte att det var roligt. Någon sa att ”fortsätter detta vill jag inte vara med” och så vill vi inte ha det, det ska vara roligt att vara med.

Hur ska ni gå vidare med detta?

– Vår vision är att vi ska vara hela Sveriges matinspiratör. En tävling i sig gör inte oss till en bättre matinspiratör, så att om det blir fler tävlingar eller så kan jag inte säga.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Arla

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev