Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Arlandas unika lägenhet uppmärksammas internationellt

Publicerad: 12 Juli 2017, 13:14
Uppdaterad: 13 Juli 2017, 07:52

Bild 1/3  I stort sett hela lägenheten är inredd med produkter från varumärken som finns att köpa på flygplatsen.

Konstnären Cilla Ramnek gjorde om det gamla ramptornet på Arlanda till en unik lägenhet. Nu omskrivs projektet i flera internationella medier.


Ämnen i artikeln:

ArlandaCNN

Det gamla ramptornet på Stockholm Arlanda Airport, som stått övergivet i 15 år, fick i juni nytt liv. Den svenska konstnären Cilla Ramnek inredde nämligen tornet till en lägenhet på närmare 35 kvadratmeter med eget kök och panoramavy över start- och landningsbanor på flygplatsen, i ett samarbetsprojekt mellan Arlanda Flygplats och Home Away.

I stort sett hela lägenheten är inredd med produkter från varumärken som finns att köpa på flygplatsen.

– Jag tackade ja till det här projektet för att jag tyckte att miljön var så extraordinärt cool på ett sätt som jag verkligen gillar. Dels rent estetiskt och dels för att det andades lite av övergiven plats, något jag alltid tjusas av, sade Cilla Ramnek i ett pressmeddelande.

Sedan dess har projektet väckt internationell uppmärksamhet och blivit omskrivet i ledande medier som CNN, The Telegraph, Esquire och Harpers Bazaar. I skrivande stund har nyheten delats cirka 15 000 gånger i sociala medier.

Home Away är en av världens ledande uthyrare av semesterbostäder och har tidigare uppmärksammats för att ha förvandlat ett oanvänt konferensrum i Eiffeltornet i Paris till en lyxlägenhet.

”Även om företagets lägenhet i Stockholm inte erbjuder den typen av höjder, kompenseras det med en omjämförbar utsikt från första parkett över start och landningar på två landningsbanor”, skriver The Telegraph.

Även Esquire uppmärksammar utsikten:

“Visst har lägenheten en förtjusande mysig inredning, med grå plysch-mattor och fullt utrustat kök, men det är panoramautsikten som kommer att få dig att smälla av”.

Architectural digest, en av världens största arkitekturtidningar skriver:

”Från hotell till restauranger, att omforma bortglömda byggnationer till chica utrymmen är ingenting nytt. Men att göra det med ett gammalt ramptorn? Det är någonting man inte ser varje dag”.

Att sova över på ett flygplatshotell är vanligtvis inte den mest glamourösa upplevelsen, skriver The Lonely Planet:

”… men en natt i det här omgjorda ramptornet på en svensk flygplats kommer definitivt visa sig vara en natt värld att minnas".

Det är dock inte vem som helst som får möjlighet att spendera en natt i lägenheten. I projektet ingår nämligen tävlingen #homeawayarlanda, där fem vinnare från Sverige och utvalda länder i Europa tävlar om att att få spendera en natt i ramptornet.

Byrån bakom projektet är FLB Europa.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ArlandaCNN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.