Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

"Apparnas betydelse för människor blir allt viktigare"

Publicerad: 23 November 2010, 12:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Tre frågor till Johan Gertéll, portalchef hos mobiloperatören Tre, som i år gör en variant på ”Årets julklapp” och tillsammans med en jury har utsett appen Foursquare till ”Årets julapp”.


Ämnen i artikeln:

Tre

Varför utser ni en jul-app?

– Vi tycker att det skulle vara en rolig grej att göra en ordlek och utse årets jul-app. Med smart-phone explosionen har apparnas betydelse för människor blivit allt viktigare och som smart-phone operatör tycker vi att det är lika relevant att utse årets jul-app som årets julklapp.

Vad behöver en jul-app ha?

– De kriterier som vi har haft i bedömningen är att appen ska spegla vår samtid, ha en tydlig funktion i mobilen samt att ha någon slags folklig förankring i form av frekvent nedladdning och tilltala skilda målgrupper.

Vad gör Foursquare bättre än andra geopositioneringstjänster, som Gowalla?

–”Check-in”-appar som visar vart man är har exploderat. Foursquare är den som har kommit längst och används mest, även om de är väldigt lika. Den använder positioneringen i mobilen, har en tydlig koppling till Facebook och utnyttjar speldynamik som gör den oerhört beroendeframkallande. Det är en app som man kommer att komma ihåg när man tittar tillbaka på år 2010 och en bra spegling av den tid som vi lever i.

Katarina Libert

Ämnen i artikeln:

Tre

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.