Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Apotek Hjärtat smärtlindrar med hjälp av gnistrande stjärnfall

Publicerad: 25 Oktober 2016, 11:28
Uppdaterad: 25 Oktober 2016, 12:11

Apotek Hjärtat ska lindra smärta genom appen "Happy places" där användaren får uppleva "lugnande regn och gnistrande stjärnfall".


Ämnen i artikeln:

Apotek HjärtatKampanj

Fler och fler annonsörer har dragit nytta av VR- och AR-tekniken, nu hakar även Apotek Hjärtat på trenden och lanserar VR-appen "Happy place".

Virtuell distraktion kan avleda hjärnans fokus på smärta, det visar flera års forskning och studier, skriver Apotek Hjärtat i ett pressmeddelande. Det är just detta som man har tagit avstamp i när man utvecklat appen "Happy place" som tillfälligt ska avleda smärta genom VR-upplevelser.

– Apotek Hjärtat vill ligga i framkant när det gäller att erbjuda produkter och tjänster som hjälper människor att må bättre. Att koppla smärtlindring till en VR-app tillgänglig för allmänheten känns mycket spännande, och mig veterligen är vi först ut i världen med detta. Vi hoppas att den kommer hjälpa dem som har besvär med enklare tillfällig smärta, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat, i ett pressmeddelande.

I VR-appen kan den som vill få smärtlindring och som har tillgång till VR-teknik uppleva allt från "lugnande regn till gnistrande stjärnfall".

Idén är framtagen av pr-byrån Wenderfalck.

Appen är framtagen tillsammans med företaget Mimerse som tidigare tagit fram VR-behandlingar tillsammans med forskare på Stockholms Universitet.

– I Happy Place har vi jobbat med att maximera välbefinnandet samtidigt som vi helt eliminerat de överväldigande och ibland obehagliga känslorna som VR-appar ofta framkallar, säger William Hamilton, VR-utvecklare och vd på Mimerse, i ett pressmeddelande.

Appen går att ladda ned gratis för den som äger en Samsung GearVR eller en Samsung smartphone som kan hämta VR-appar från Oculus Store. Den går också att uppleva från andra enheter med exempelvis Google Cardboard. VR-upplevelsen finns också i Apotek Hjärtats minutkliniker, där det till exempel går att testa appen i samband med vaccination.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Apotek HjärtatKampanj

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.