Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Anti-våldskampanj placeras på dörrar

Publicerad: 6 Mars 2018, 14:32
Uppdaterad: 6 Mars 2018, 15:12

Dörren är en vanlig ursäkt för partnervåld, vilket en ny kampanj vill uppmärksamma. Foto: RBK Communications

I samarbete med Svenska bostäder lanserar Alla Kvinnors Hus kampanjen "No more excuses."


Ämnen i artikeln:

RBK

Kampanjen  "No more excuses" lanseras på Internationella kvinnodagen (8 mars) och är framtagen tillsammans med kommunikationsbyrån RBK.

"No more excuses" syftar till att placera budskap på dörrar, vilket används i vad som är den vanligaste ursäkten när det kommer till partnervåld – att gå in i en dörr.

– Kampanjen syftar till att utöver digital och social kanal även göra nytta av den vanligaste ursäkten för partnervåld, att gå in i en dörr, som kanalval, säger Kajsa Öijerholm, vd på RBK, i ett pressmeddelande.

– I första editionen är 10 000 dörrar målet men andra företag utöver Svenska Bostäder har redan hört av sig, varför vi hoppas att dörren snart är mer av en lösning än en ursäkt, säger hon.

Varje år sker över 69 600 fall av partnervåld i Sverige och av dessa anmäls endast 17 400, enligt statistik från Alla Kvinnors Hus.

"No more excuses" är ett initiativ som exponerar de ursäkter som är vardag för många av offren och deras närstående.

– Med "No more excuses" vill vi säga att ingen ursäkt är bra nog, oavsett vilken roll du har i sammanhanget. Vi har alla en skyldighet att agera och vi vill informera om att du kan göra något. Vi står redo med kunskapen som krävs för att hjälpa till, säger Ann Isaksson, verksamhetschef på Alla Kvinnors Hus, i ett pressmeddelande.

Vid sidan av budskapen på dörrar kommer också en hashtagg (#NoMoreExcuses) och en annonskampanj i tunnelbanan.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

RBK

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.