Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Anonymisera din profilbild till stöd för människorättsförsvarare

Publicerad: 7 December 2015, 04:59
Uppdaterad: 9 December 2015, 12:12

I Civil Rights Defenders nya kampanj #TheAnonymousDefender kan alla bli anonyma.


Ämnen i artikeln:

Civil Right Defenders

Idag lanseras Civil Rights Defenders nya kampanj #TheAnonymousDefender där den som vill kan anonymisera sin profilbild på Facebook.

– Det är en utbildande kampanj som syftar till att skapa uppmärksamhet kring situationen för utsatta människorättsförsvarare som lever under hot runt om i världen, säger Mikael Ehrlington, utvecklingsansvarig på Civil Rights Defenders till Dagens Media.

Men för mycket uppmärksamhet kan dock bli ett problem, enligt Civil Rights Defenders, som menar att om regimerna skulle få reda på att människorättsförsvarare i deras land får internationellt stöd innebär det en direkt och akut säkerhetsrisk för personen och individer i dess närhet.

Därför utgår kampanjen ifrån en sida som är kopplad till Facebook där människor uppmanas att visa sitt ställningstagande genom att anonymisera sin profilbild.

– Att använda oss av sociala medier kändes som en självklarhet. Vi ville locka en bredare allmänhet, vilket är en utmaning för oss då vi är en expertorganisation som jobbar med komplexa frågor. Ytterligare en utmaning var att konkretisera det vi gör och göra det enkelt att relatera till för en svensk allmänhet som tar majoriteten av de mänskliga rättigheterna för givna.

Målet är att få så många människor som möjligt att börja prenumerera på nyhetsbrevet där Civil Rights Defenders ska hålla prenumeranterna uppmärksamma kring situationen för människorättsförsvarare världen över.

Kampanjen är framtagen in-house med stöd av webbyrån Afonso Wilsson Industries.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Civil Right Defenders

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.