Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Ännu en anmälan mot Swedish Match

Publicerad: 7 Augusti 2012, 05:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

Ytterligare en snustillverkare anmäler nu Swedish Match till Konkurrensverket på grund av att de vill införa enhetliga skyltar i sina snuskylar.


Ämnen i artikeln:

Swedish match

I förra veckan uppdagades att snustillverkaren Skruf anmäler Swedish Match till Konkurrensverket. Detta då Swedish Match vill införa enhetliga etiketter i sina snuskylar.

Nu har även snustillverkaren JTI Sweden, som bland annat tillverkar Gustavus och LD, lämnat in en anmälan.

Precis som Skruf anser JTI Sweden att Swedish Match missbrukar sin dominerande ställning på snusmarknaden samt det faktum att de äger många av Sveriges snuskylar.

Enligt JTI har Swedish Match bett alla snustillverkare att ta fram en etikett som följer en standardiserad formatmall som Swedish Match tagit fram. Om snustillverkarna inte gör detta kommer Swedish Match själva att ta fram standardiserade etiketter åt tillverkarna.

JTI menar att detta kommer att försätta Swedish Matchs konkurrente i försämrad konkurrenssituation och vill därför att Konkurrensverket ska ålägga Swedish Match att återkalla instruktionen om enhetliga etiketter.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Swedish match

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.