Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Annonsrådet om Calvin Klein-reklamen: "Vidrig"

Publicerad: 13 oktober 2017, 07:25
Uppdaterad: 13 oktober 2017, 08:47

Rasar över inlägget i samband med underklädeskampanjen med Kirsten Dunst: "Bästa exemplet hittills på hur sexuellt ofredande normaliseras".


Ämnen i artikeln:

Calvin Klein

Calvin Klein kritiseras hårt för sin reklamfilm "First kiss" med skådespelaren Kirsten Dunst.

Inte minst efter ett inlägg på Instagram och Facebook, i samband med en underklädeskampanj inför våren 2017, där skådespelaren Kirsten Dunst berättar om sin första kyss som var ofrivillig. Skådespelaren vandrar omkring i ett rum iförd underkläder. Framför kameran berättar hon med ett leende om händelsen.

– Det var min första kyss, jag var så chockad och riktigt upprörd efteråt, säger hon i videon.

Annonsrådet reagerar nu starkt på reklamen och kallar den för "vidrig".

– Det här är det bästa exemplet hittills på hur sexuellt ofredande normaliseras och och romantiseras, paketeras i fnitter och snygg filmning. Och till och med används som reklam. Sådan här reklam lär både killar och tjejer att det är okej att kyssa en tjej trots att tjejen inte vill. Och vad blir i förlängningen okej då? skriver de bland annat i Instagram-inlägget.

 

Även bloggaren Karin Kajjan Andersson riktar i ett inlägg på sin blogg hård kritik mot reklamfilmen.

"En man hoppar på henne i en mörk hiss och trycker sina läppar mot hennes trots att hon inte vill. Fick sin första kyss. Så jobbar våldtäktskulturen: när män går över alla gränser och tar sig friheter med en kvinnas kropp utan att bry sig om vad hon vill ska hon ändå så det som en gåva hon får. Fnisselifniss, ”and I was really upset afterwards”, sriver hon bland annat.

Se Instagram-inlägget från Calvin Kleins underklädeskampanj från maj i år nedan.

 

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Calvin Klein

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.