söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Annonsrådet kritiserar ny Calvin Klein-reklam

Publicerad: 23 januari 2018, 14:01
Uppdaterad: 23 januari 2018, 14:11

Reagerar på modevarumärkets reklambilder på systrarna Kardashian och Jenner: "Att porträttera systrar som sexuella partners har starka kopplingar till porren".

Ämnen i artikeln:

Calvin Klein

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


För andra gången på bara några månader ser Annonsrådet rött mot en Calvin Klein-reklam. I oktober rasade de över ett av varumärkets inlägg på Instagram i samband med en underklädeskampanj med Kirsten Dunst.

Den här gången är det Calvin Kleins nya kampanj – vilken frontas av systrarna Kardashian och Jenner – som får Annonsrådet att reagera.

"Att porträttera systrar som sexuella partners har starka kopplingar till porren. Men är inte förankrat i verkligheten och är ett grepp som främst är till för att pleasa någon helt annan än de kvinnor som faktiskt ska köpa underkläderna", skriver Annonsrådet på Instagram.

 

Dessutom förkunnar Annonsrådet att de, när reklamen syns i Sverige, kommer ta upp den för granskning och anmäla Calvin Klein till Reklamombudsmannen.

"Om ni ser den som annons, skicka då länken till oss, här eller på Facebook", avslutar Annonsrådet sitt Instagram-inlägg med och syftar på bilden ovan.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev