Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Annonsrådet kritiserar ny Calvin Klein-reklam

Publicerad: 23 januari 2018, 14:01
Uppdaterad: 23 januari 2018, 14:11

Reagerar på modevarumärkets reklambilder på systrarna Kardashian och Jenner: "Att porträttera systrar som sexuella partners har starka kopplingar till porren".


Ämnen i artikeln:

Calvin Klein

För andra gången på bara några månader ser Annonsrådet rött mot en Calvin Klein-reklam. I oktober rasade de över ett av varumärkets inlägg på Instagram i samband med en underklädeskampanj med Kirsten Dunst.

Den här gången är det Calvin Kleins nya kampanj – vilken frontas av systrarna Kardashian och Jenner – som får Annonsrådet att reagera.

"Att porträttera systrar som sexuella partners har starka kopplingar till porren. Men är inte förankrat i verkligheten och är ett grepp som främst är till för att pleasa någon helt annan än de kvinnor som faktiskt ska köpa underkläderna", skriver Annonsrådet på Instagram.

 

Dessutom förkunnar Annonsrådet att de, när reklamen syns i Sverige, kommer ta upp den för granskning och anmäla Calvin Klein till Reklamombudsmannen.

"Om ni ser den som annons, skicka då länken till oss, här eller på Facebook", avslutar Annonsrådet sitt Instagram-inlägg med och syftar på bilden ovan.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Calvin Klein

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.