Annonsrådet kritiserar ny Calvin Klein-reklam

2018-01-23 15:01  
Calvin Kleins annonsbild som fått Annonsrådet att reagera.

Reagerar på modevarumärkets reklambilder på systrarna Kardashian och Jenner: "Att porträttera systrar som sexuella partners har starka kopplingar till porren".

För andra gången på bara några månader ser Annonsrådet rött mot en Calvin Klein-reklam. I oktober rasade de över ett av varumärkets inlägg på Instagram i samband med en underklädeskampanj med Kirsten Dunst.

Den här gången är det Calvin Kleins nya kampanj – vilken frontas av systrarna Kardashian och Jenner – som får Annonsrådet att reagera.

"Att porträttera systrar som sexuella partners har starka kopplingar till porren. Men är inte förankrat i verkligheten och är ett grepp som främst är till för att pleasa någon helt annan än de kvinnor som faktiskt ska köpa underkläderna", skriver Annonsrådet på Instagram.

Dessutom förkunnar Annonsrådet att de, när reklamen syns i Sverige, kommer ta upp den för granskning och anmäla Calvin Klein till Reklamombudsmannen.

"Om ni ser den som annons, skicka då länken till oss, här eller på Facebook", avslutar Annonsrådet sitt Instagram-inlägg med och syftar på bilden ovan.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt