Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Andreas Johnson affischnamn för Rosa Bandet

Publicerad: 27 September 2011, 07:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:57

Philips har tillsammans med Cancerfonden tagit fram Rosa testet, en kampanj där Andreas Johnson ska få kvinnor att upptäcka bröstcancer tidigare.


Ämnen i artikeln:

Minnesota

Philips är i år huvudsponsor för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Därför går de ut med kampanjen Rosa testet. Testet är utvecklat tillsammans med Cancerfonden och bygger på att lära kvinnor att undersöka sina bröst utifrån tre olika steg: titta, röra och göra.

Testet är framtaget och producerat av Tango sponsring och Minnesota Communication. Talesperson för kampanjen är sångaren Andreas Johnson, som figurerar på affischerna för kampanjen.

– Huvudsyftet var att använda män, familjer påverkas ju också av dessa cancerbesked. Vi sökte någon som var känd, med egen familj, en förebild som vi ville skulle kunna kunde prata om det. Andreas är en familjefar som är engagerad i det här, säger Anders Lindén, vd på Tango sponsring, till dagensmedia.se.

Kampanjen ska gå i både Sverige, Finland, Norge och Danmark, men det är bara i Sverige som kampanjen har fått ett så känt ansikte.

– Det är ju olika, i de andra tre länderna så använder vi oss av anställda på Philips . Budgetar kan ju sätta käppar i hjulet. Sedan har Philips olika sponsornivåer. I Sverige är Philips huvudsponsor, i de andra inte, säger Anders Lindén.

Kampanjen går framför allt i butiker där Philips finns, men också i print.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Minnesota

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.