Always släpper ny #LikeAGirl-video – får draghjälp av Zara Larsson

2016-03-02 16:07  

I Always nya videokampanj, med fokus på emojis, fortsätter varumärket sin kamp för tjejers rättigheter.

Som en del av den pågående kampanjen #LikeAGirl är den senaste video ett komplement för att fortsätta driva jämställdhetsfrågan framåt.

Den här gången väljer Always att belysa hur emojis stärker de begränsningar som tjejer bemöter i dagens samhälle.

– Utförandet är chockerande. Naturligtvis är samhälleliga begränsningar bredare än bara emojis, men när vi insåg att stereotypa, begränsande meddelanden gömmer sig på ställen som är så oskyldiga som emojis, kände vi oss manade till att kräva en förändring, säger Michele Beaten som är ansvarig för Always #LikeAGirl på Procter & Gamble i ett pressmeddelande.

I videon får tjejer i olika åldrar och med olika bakgrunder berätta om sina erfarenheter med hjälp av emojis.

Den svenska artisten Zara Larsson är en av de som uppmärksammat kampanjen. I sociala medier visar hon en emoji på gymmet som hon skulle vilja se i tjejversion.

– Egentligen är det väldigt konstigt att ingen reagerat på detta tidigare. Som om tjejer bara dansar, klipper sig och målar naglarna? Kom igen! Ge mig en emoji som visar hur man lever #likeagirl, säger Zara Larsson i pressmeddelandet.

Videons filmskapare är den prisbelönta Luzy Walker från Pulse Films.

LÄS MER OM ALWAYS HYLLADE ARBETE MED #LIKEAGIRL I SENASTE NUMRET AV DAGENS MEDIAS TIDNING.

Johanna Holmgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt