Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Alicia Vikanders pr kupp – flörtade på Tinder

Publicerad: 16 mars 2015, 13:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Den 25-åriga kvinnan på Tinder visade sig vara skådespelerskan Alicia Vikander. Det kvinnan skrev visade sig vara reklam för filmen "Ex Machina".


Ämnen i artikeln:

SXSW

Det var på lördagen som besökare på SXSW-festivalen i Austin blev kontaktade av 25-åringen Ava genom dejtingappen Tinder.

Enligt sajten adweek.com började en av reportrarnas vänner att chatta med kvinnan.

Efter att ha ställt frågor som "har du någonsin varit kär?" och "vad gör dig mänsklig?" lämnade Ava ut sin Instagramprofil.

När mannen öppnade Instagram upptäckte han att kontot bara innehöll en bild och en film. Båda två gjorde reklam för filmen "Ex Machina", med svenskan Alicia Vikander, som hade premiär i Austin samma kväll.

Efter att ha gjort efterforskningar insåg mannen att kvinnan på Avas bild var Alicia Vikander, som spelar en robot i filmen.

– Det gick ihop med filmen på ett briljant sätt. Det var inte förrän efteråt som man insåg att Avas frågor kom från en robot som ville veta hur det är att vara mänsklig, skriver Tim Nudd på adweek.com.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SXSW

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.