Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

AIK-supportern: "Mitt flöde är väldigt Djurgårdsfritt"

Publicerad: 25 mars 2015, 05:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

Patrik Sundberg, en av personerna bakom kampanjen "För AIK" slår tillbaka mot Djurgården efter Twitter-krossen.


I veckan har hashtaggen #StockholmsStolthet, framtagen av Djurgården, som en del av en större kampanj inför den allsvenska premiären, trendat på Twitter.

Även AIK har kört igång en kampanj. "För AIK" är en aktionsdriven kampanj som vill berätta om det klubbens supportrar gör varje dag för att hylla sitt lag. Hashtaggen #foraik har dock inte trendat på Twitter, vilket har fått Östermalmsnytt att välja en etta med texten "Första derbyt redan avgjort – DIF piskade AIK i historiskt Twitterderby".

Patrik Sundberg är styrelseledamot i Allmäna supporterklubben och en av personerna bakom AIK:s kampanj.

– Twitter är såklart en kanal bland många andra i vår kampanj, men det är inte vårt huvudmål att etablera en hashtagg. Jag har faktiskt ingen koll på hur det har gått för Djurgårdens hashtagg. Mitt Twitterflöde är väldigt Djurgårdsfritt, säger han till Dagens Media.

Enligt honom hade en annan strategi valts om målet var att göra något explosivt för Twitter.

– "För AIK" är en långsiktig grej vi ska jobba med under hela året och inte något som ska explodera på Twitter under två dagar, säger han.

Hur känns det att ha blivit slagna av Djurgården på Twitter?

– Den enda matchen som räknas är den som spelas på gräset, eller i Djurgårdens fall konstgräset. Den dagen vi tävlar i flest hashtaggs och man kan vinna allsvenskan på det, så tror jag inte längre att jag är så intresserad av sport, säger Patrik Sundberg.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.