Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKampanjer

Åhléns bryter med Alla mina kamrater

Publicerad: 16 November 2015, 06:24
Uppdaterad: 15 Mars 2016, 11:07

Efter Dagens Medias artikel – nu tas alla kampanjbilder ner.


Ämnen i artikeln:

Åhléns

Efter Dagens Medias artikel om hur humorgänget i Alla mina kamrater skrattar i podcasten när Kristoffer "Kringlan" Svensson utrycker hot om våldtäkt och mord, väljer Åhléns nu att bryta samarbetet helt. Företaget säger även att de tagit ner alla kampanjbilder och filmer från sina egna kanaler.

– Vi kan inte stå för vad de säger i sin senaste podd. Men vi har haft ett lyckat kampanjsamarbete där de hjälpt oss att utse Sveriges bästa kalsonger, sa Weronica Nilsson, informationschef på Åhléns till Dagens Media under förra veckan.

Att företaget nu avbryter samarbetet bekräftas i en kommentar på deras Facebooksida. En person skriver i ett inlägg bland annat: "Önskar som kund att Ni drar tillbaka marknadsföringskampanjen med denna grupp av män".

Vilket Åhléns svarar:

"Vi tar helt avstånd från de åsikter som uttrycks av Alla Mina Kamraters gäst Kringlan Svensson och att det tillåts uttryckas i podcasten. På Åhléns står vi för jämlikhet, jämställdhet och respekt människor emellan, och det som utspelar sig i podcasten är inte i enlighet med vår värdegrund. Vi kommer därför inte att samarbeta med Alla Mina Kamrater igen. Vi har även tagit ner kampanjbilder och filmer med Alla Mina Kamrater i våra egna kanaler. Hälsningar Åhléns"

Dagens Media har varit i kontakt med Åhléns som inte vill kommentera ytterligare.

LÄS ÄVEN:

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Åhléns

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev