Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Affischkampanj mot nazistförbrytare

Publicerad: 24 juli 2013, 13:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Det har gått nästan 70 år sedan andra världskriget tog slut. Nu jagas de sista nazisterna – med hjälp av en affischkampanj i flera tyska städer.


Det är den judiska människorättsorganisationen Simon Wiesenthal-centret som står bakom kampanjen, som går under namnet "Operation last chance" och lanseras den här veckan i städerna Berlin, Hamburg och Köln, enligt SVT.

Flera tusen affischer med en svartvit bild av infarten till förintelselägret Auschwitz-Birkenau – kallad Dödens port - och texten ”Sent, men inte för sent. Miljoner oskyldiga mördades av nazistiska krigsförbrytare. Några av förövarna är fria och vid liv. Hjälp oss att ställa dem inför rätta.”

Målet med kampanjen är att hitta de sista levande tyskar som deltog i Förintelsen. Organisationen bakom kampanjen erbjuder uppemot 25 000 euro för information som leder till gripande, åtal och fällande dom i Tyskland, skriver SVT.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.