Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKampanjer

Acreto fulspelar mot myggen

Publicerad: 14 Juni 2011, 08:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:07

Varje år förs en misslyckad kamp mot myggen – nu finns boten, myggdödaren Thermacell. Det hävdar importören Acreto, som går ut med sin första tv-kampanj någonsin.


Ämnen i artikeln:

Deportivo

Acreto AB importerar och distribuerar produkter i framför allt elprodukter, trädgårdshandel och liknande.

Ett av företagens viktigaste produkter är den elektroniska myggjagaren Thermacell. Nu ska den marknadsföras i tv.

Christian Holmquist är vd på Acreto:

– Vi har en väldigt bra produkt som vi har fått mycket bra feedback på. Samtidigt kände vi att det inte är så många som känner till den och då bestämde vi oss för att vi måste ta i lite extra, säger han till dagensmedia.se.

Reklamfilmen är producerad av den nystartade webb- och pr-byrån Deportivo och ska framförallt gå i TV3 men också i TV11 och på TV4 Sport.

– Vi har inte gjort tv-reklam förut så detta är ett stort steg för oss. Thermacell finns hos många återsäljare som Ica, Coop och Järnia men de måste få lite hjälp av marknadsföra. Därför hoppas vi att reklamen ska ge en allmän kännedom om produkten och självklart också driva försäljningen.

Förutom reklamfilmen – som är Deportivos första reklamfilm – har byrån också byggt sajten spelafultmotmygg.se vilken är navet i kampanjen.

– Vi vill fånga upp kunderna så att de inte glömmer bort produkten så fort reklamen tar slut, säger Christian Holmquist.

Inom kort planerar Acreto att också släppa en Iphoneapp med myggprognoser och möjligheten att varna andra om det lokala myggläget.

– Myggproblem pratar man vitt och brett om men med appen hoppas vi att få in lite mer vetenskap kring ämnet. Om tillräckligt många människor rapporterar in sina myggproblem borde vi kunna dra lite slutsatser och se tendenser om var och när problemet uppstår.

Vad har kampanjen kostat?

– Det vill jag nog hålla för mig själv.

Se filmen nedan.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/24867881?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="442" height="249" frameborder="0"></iframe><p><a href="http://vimeo.com/24867881">Spela fult mot mygg</a> from <a href="http://vimeo.com/thermacell">Thermacell Sverige</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

Deportivo

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev