Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Åbro Bryggeri lanserar öl-bröd

Publicerad: 24 Juli 2015, 05:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

Först kom öl-schampot – nu ska även brödet innehålla öl.


I början av sommaren lanserade den danska öljätten Carlsberg skönhetsserien "Beer Beauty" med schampo, balsam och body lotion innehållande öl. Nu ger sig även det svenska bryggeriet Åbro in i ett nytt segment och lanserar ett surdegsbröd gjort på vört från öltillverkningen.

Vörten, som kokas tillsammans med humle, kommer från tillverkningen av Åbros ölsort Premium Gold. Brödet ska smaka öl och gå under namnet Bryggmästarens Bröd. Det kommer att säljas på Bröd & Salts butiker samt på utvalda Hemköp och Ica-butiker i Stockholm.

Lanseringen är ett sätt för Åbro Bryggeri att markera att de nu för första gången tar klivet in i en ny produktkategori, utanför dryckessegmentet, under samma varumärke.

– Våra varumärken Åbro och Bryggmästarens är oerhört starka varumärken som vi gärna överför till nya produktkategorier som överensstämmer med våra kärnvärden: kvalitet och hantverkskunnande, säger Ola Passmark, varumärkeschef på Åbro Bryggeri, i ett pressmeddelande.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.