fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

5 Halloweenkampanjer du inte får missa

Publicerad: 30 oktober 2015, 08:41

I helgen är det dags för Halloween – Dagens Media har listat årets bästa kampanjer.

Ämnen i artikeln:

Svensk FastighetsförmedlingICALisebergKampanj

FN

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se


I helgen är det dags för Halloween och för att hjälpa dig att komma i stämning har Dagens Media listat kampanjerna du inte får missa.

1. ICA: "Butikens hemlighet"

I årets Halloweenfilm av ICA får vi följa med Ulf när han öppnar upp en dörr på lagret och där nere möts av olika medarbetare som förvandalts till Zombies. Han skymtar även ICA-Stig som uppenbarligen gör anställda till Zombies när de vill sluta sitt jobb i butiken.

Den nära sex minuter långa filmen visas på nätet och via köpt reklam på bio.

– När vi bryter mönstret och gör det oväntade kan det få stor spridning digitalt. Vi vill att så många som möjligt ska snappa upp detta och sprida det vidare, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Ica Sverige.

Bakom filmen står King.

2. Tesco: Introducing Spookermarket

I Tescos Halloween kampanj blir kunderna skrämda av de anställda och av kundvagnar som flyttar sig av sig själva. Bakom charkdisken hoppar en anställd med ett skelettmålat ansikte upp och bakom toapappret gömmer sig ett vitt ansikte som skriker till.

Bakom kampanjen står BBH London.

3. Svensk Fastighetförmedling kör på Zombie-fest

Enligt Svensk Fastighetförmedling är man först ut i Sverige med att erbjuda visningar av bostäder i 3D på nätet. I samband med Halloween finns det nu möjlighet att gå på en ”unik och lite läskig” visning med Zombie-tema. Med hjälp av 3D-teknik har man nu låtit en Zombie-familj flytta in i en lägenhet i samband med försäljning.

Visningen går att följa här.

4. Chipotle klär ut sig till en läskig snabbmatskedja till Halloween

Reklamfilmen går ut på att visa hur skrämmande Chipotle skulle varit om de hade betett sig som en vanlig snabbmats-kedja. I klippet går en kvinna in på en Chipotle-restaurang och försöker beställa men blir chockad då hon inser hur det skulle vara om Chipotle serverade traditionell snabbmat istället för att laga allt själva.

Bakom kampanjen står Piro.

5. Lisebergs skräckinjagande barn

När Liseberg för första gången firar Halloween gör de en stor kampanj som bland annat består av bilder på barn som till hälften porträtteras som monster. På dagtid ser utomhusannonserna harmlösa ut men bilderna blir ännu mer speciella då de på kvällstid får en mer skräckinjagade touch. Utomhusannonseringen har väckt upprörda reaktioner, något som Dagens Media skrivit om tidigare.

Bakom kampanjen står DDB Göteborg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev