Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

100-wattarens bildtabbe

Publicerad: 2 november 2011, 13:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:52

UPPDATERAD. Sveriges Annonsörers reklamtävling 100-wattaren använder Johan Rheborgs bild på Felix Herngren i sin reklam – utan lov och betalning, skriver resume.se. Per Rosvall, projektledare på Sveriges Annonsörer, vill dock inte ta på sig ansvaret.


Istället hänvisar han till Nya Eventum, den event- och kommunikationsbyrå som har hand om 100-wattaren.

– Bilden har gått via Eventum, det är de som har clearat den. Vi betalar alltid för material, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– Det är en självklarhet för oss att göra rätt för oss. Det är inte kul att skylla ifrån sig, men vi har varit helt ovetande om de turer som gått mellan våra underleverantörer.

Niklas Karlsson, projektledare på Eventum, vill i sin tur inte svara på vad det är som har hänt, även om han meddelar att Johan Rheborg kommer att bli kompenserad.

– Något har gått snett i kommunikationen, så det handlar om ett kommunikationsproblem, mer kan jag inte säga. Men givetvis ska Johan få sina pengar, säger han till dagensmedia.se.

Efter att artikeln publicerades har Niklas Karlsson tagit kontakt med dagensmedia.se för att förtydliga vad som har hänt.

– Per Rosvall har inget med detta att göra. Det var ett missförstånd hos oss om vem som skulle kontakta Johan, säger han.

Han fortsätter:

–Vi hade fått okej från Johan att använda bilden som en pressbild, men sedan kontaktade vi inte honom om att den skulle användas i kampanjen. Det är jättetråkigt att det har blivit en så stor grej av det här, jag har kontaktat Johan och han är okej med vad som har hänt.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.