Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Jonas Sjögren byter bransch – blir vd för Poc

Publicerad: 16 December 2016, 10:48
Uppdaterad: 16 December 2016, 10:54

Jonas Sjögren byter bransch och blir vd för varumärket Poc.

Jonas Sjögren, tidigare vd på Discovery Network Sverige, lämnar mediebranschen och blir vd för varumärket Poc.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Discovery Network Sveriges tidigare vd Jonas Sjögren valde i april att lämna efter tio år på bolaget. När Dagens Media frågade om hans framtida jobbplaner svarade Jonas Sjögren att han inte hade något nytt jobb klart.

Däremot svarade Jonas Sjögren att han investerat i en rad olika bolag men att det inte rörde sig om några mediebolag.

Nu står det klart att Jonas Sjögren går in som Pocs nya vd från och med februari 2017.

Poc grundades 2005 och tillverkar hjälmar, goggles, body armor och kläder i Sverige, under sloganen "to do the best we can to possibly save lives and to reduce the consequences of accidents for gravity sports athletes and cyclists".

För Dagens Media berättar Jonas Sjögren om varför han byter bransch.

– Jag var jäkligt nyfiken och hungrig på att prova nåt nytt. Mediebranschen är fantastisk, samtidigt finns det otroligt mycket spännande utanför den. Det kändes helt enkelt roligare och mer utmanande att göra ett branschbyte för mig just nu, säger han.

Vad tar du med dig från tv- och mediebranschen in i ditt nya uppdrag?

– Jag var med på en fantastisk rolig, arbetsam och lönsam resa. Från Villa Medusa till att sälja bolaget för stora miljardbelopp. Från trainee till att vara vd i 10 år. Erfarenhetsmässigt så är det främst det affärsmässiga och att bygga ett företag och leda ett team. Jag var mer intresserad av det än hur vår sportstudio skulle se ut.

Varför just Poc?

– Jobbet och företaget innehöll så mycket som triggade igång både hjärta och hjärna. Jag åker ju mycket skidor och känner stolthet över Poc som varumärke. Dessutom ingår vi i en företagsgrupp med Dainese- där min andra passion motorcykelåkning kommer in, säger Jonas Sjögren och fortsätter:

– Det är ett vd- och koncernchefsjobb för ett globalt bolag. Jag gillar yrkesrollen som vd och har väl nån liten talang för det. Bolaget har en framstående position, samtidigt kan vi utveckla det mer. Och Pocs ägs av ett private equity bolag, jag har trivts med det tidigare och möjligheten att gå in och investera tillsammans med dem.

Vad ser du för utmaningar för Poc?

– Poc är ledande tekniskt- och designmässigt. Det krävs ständig innovation för att behålla det ledarskapet. Jag tror också att det är viktigt att växa och expandera på rätt sätt och inom rätt kategorier, marknader och försäljningskanaler.

Tidigare i december blev det även känt att Jonas Sjögren tar plats i Playad Media Groups styrelse.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.