Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Jonas Rundgren blir nordisk vd för Spotx och Smartclip

Publicerad: 4 maj 2018, 11:39
Uppdaterad: 4 maj 2018, 11:39

Jonas Rundgren blir ny nordisk vd för Spotx och Smartclip. Foto: Skärmdump från Spotx hemsida

Jonas Rundgren ersätter Mattias Spetz och blir ny nordisk vd för de globala videoannonseringsplattformarna Smartclip och Spotx.


Ämnen i artikeln:

Smartclip

I sin nya roll som nordisk vd för Spotx och Smartclip kommer Jonas Rundgren ansvara för båda varumärkena och tillsammans med byråer arbeta att förstärka avkastningen för de publicister som använder Smartclip.

Samtidigt ska han driva tillväxten för de publicister och medieföretag som använder Spotx. Han kommer att leda företagets team i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. 

Jonas Rundgren började på Smartclip 2010 och är för närvarande ansvarig för affärsutvecklingen i norra Europa. Han har tidigare haft ett flertal ledande ställningar inom branschen för online annonsering, bland annat har han varit specialiserad på ledning av publicistrelationer, kampanjer och affärsutveckling.

Han efterträder nu Mattias Spetz, som ansvarat för att leda Smartclip sedan 2010 då bolaget gjorde entré på den svenska marknaden. Mattias Spetz medverkade även i samgåendet mellan Spotx och Smartclip i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

– Jag är verkligen jätteglad över att få leda den transformation som Smartclip och Spotx nu genomgår. Genom vår närvaro i Norden, kan vi förstå och svara mot, de specifika krav som den nordiska annonsbranschen står inför. Jag skulle vilja tacka min företrädare Mattias, som har varit ett stort stöd i att förbereda mig inför min nya roll under de senaste månaderna, säger Jonas Rundgren, i pressmeddelandet.

Mattias Spetz kommer att inneha en konsulterande roll på Spotx och Smartclip under resten av året.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Smartclip

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.