Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökMarknadsföring

Jessica Bissmark ny presschef hos Centerpartiet

Publicerad: 31 Augusti 2016, 09:15
Uppdaterad: 31 Augusti 2016, 09:17

Hämtad från Springtime – ska hålla liv i Centerpartiets uppåtgående trend.


Ämnen i artikeln:

CenterpartietSpringtime

Hon kommer senast från en tjänst som kundansvarig seniorkonsult på kommunikationsbyrån Springtime och H&H Group. Nu axlar Jessica Bissmark rollen som presschef hos ett parti i medvind – Centerpartiet.

– Den uppenbara utmaningen blir att hålla i siffrorna från den senaste mätningen – och att fortsätta öka. Det är en klyscha, men det är på valdagen som det gäller. Då spelar det ingen roll om vi haft 8 eller 25 procent två år innan det är dags att rösta, säger hon till Dagens Media.

I Sifos senaste väljarbarometer lyfte C knappt två procentenheter – från 6,3 procent till 8 procent. Detta trots en problemfylld rapportering under sommaren kopplad till partiledarens kännedom om utsläppsfusk i bilindustrin.

Enligt Jessica Bissmark är Centerpartiet särskilt framgångsrikt i sitt kommunikationsarbete.

– Traditionellt sett har partier fokuserat väldigt mycket på press. Vi kommer såklart fortsätta göra det, men utvecklar samtidigt kommunikationen i våra egna kanaler. Vi tänker ”det här är en politisk idé och vilken kanal passar bäst för att få ut den just nu”. Det är ett modernt tänk, det är så som många framåtsyftande kommunikationsbyråer försöker arbeta, säger hon.

Jessica Bissmark har länge varit engagerad i partiet, som var hennes arbetsplats för tio år sedan. Hon säger att det var lätt att tacka ja när Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar tillfrågade henne.

– Jag tycker C är det mest spännande partiet utifrån en slags professionell bedömning. Vi tänker nytt, både politiskt och hur man ska kommunicera de politiska förslagen. Och generellt sett är man mycket mer i hetluften än till exempel i näringslivet, säger hon.

Jessica Bissmark tillträder tjänsten som presschef vid Centerpartiets riksorganisation den 1 september. Hon efterträder Ingrid Hedenvind-Brask som idag är presschef hos Almega.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

CenterpartietSpringtime

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.