Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

"Jag ska bjuda in Kvinnolobbyn till Privé"

Publicerad: 1 september 2016, 06:00
Uppdaterad: 1 september 2016, 07:48

HALLÅ DÄR... Puma Swede, porrstjärna och delägare i strippklubben Privé, som reagerade på Dagens Medias artikel om RO:s fällning av BMW:s reklam med supermodellen Gigi Hadid, efter anmälan från Sveriges Kvinnolobby...


...Vad var det som gjorde dig upprörd?

– Det handlar framför allt om att Kvinnolobbyn fokuserar på fel saker när de väljer att lägga tid på att anmäla reklamer. Det borde finnas viktigare saker för dem att ägna sig åt vad gäller att stötta kvinnor. Kvinnolobbyn har vid två tillfällen anmält även Privés bilar med lättklädda tjejer, fast tjejerna i vårt fall är tydligt kopplade till vår verksamhet.

I somras anmälde du själv flyttfirman OCT för deras lastbilar med avklädda flyttgubbar, varför gjorde du det?

– Jag irriterade mig på att det verkar vara okej med avklädda män i reklam och att det sällan anses sexistiskt. Till skillnad från oss på Privé kan OCT faktiskt inte motivera att använda naket i sin marknadsföring. Senast jag kollade med Reklamombudsmannen sade dem att de behandlar ärendet just nu, så vi får se vad utfallet blir.

Varför tror du att folk blir mer upprörda över avklädda kvinnor i reklam än avklädda män?

– Jag tror att det beror på att man alltid väljer att se kvinnorna som offer så fort de framställs på ett sexigt vis, som om de inte gör det frivilligt. Det gör att det blir så otroligt laddat med avklädda kvinnor idag. Men jag kanske ska bjuda in Kvinnolobbyn till Club Privé så får de se hur vi har det, att det är 95 procent kvinnor som jobbar här, som alla har valt det själva för att de trivs med den annorlunda livsstilen. De är långt ifrån några offer.

 

Läs mer i Dagens Media nummer 14, 2016 – ute nu.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.