tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Ingo och Folkoperan hyllar orgasmen

Publicerad: 11 september 2017, 11:41
Uppdaterad: 11 september 2017, 12:10

Ingo och Folkoperan gör orgasmfilm

Inför premiären av Puccinis "Turandot" släpper Folkoperan en film om orgasmens klimax med byrån Ingo. "Operan och orgasmen har många likheter", menar Ingos cd Josefine Richards.


JN


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Om en vecka rullar Folkoperan ut röda mattan inför premiären av operan Turandot. För att uppmärksamma den nya föreställningen har de tillsammans med reklambyrån Ingo släppt en film som utgår från höjdpunkten i Puccinis opera ”Nessun Dorma” och som handlar om kärlekens klimax. 

Klimaxmomentet har Ingo och Folkoperan tagit fasta på i filmen, som via en serie scener bygger upp musikstycket "Nessun Dorma" genom älskandes orgasmstön.

Josefine Richards, creative director på Ingo, hur kom ni fram till den här idén?

– Den här operan handlar om kärleken och de innersta begären, och Folkoperans samtida tolkning lyfter fram och hyllar urkraften som vi alla har inom oss men inte alltid lyssnar på. Kanske för att vi lever i ett moraliserande och normstyrt samhälle där njutning ofta är ytlig och urbegäret inte har samma självklara plats, säger hon och fortsätter:

– Vi kom fram till att operan och orgasmen har många likheter. De är båda fysiska upplevelser, och de är uppbygga med ett klimax.

Puccinis opera handlar om Prinsessan Turandot, som utsätter sina friare för test och prövningar. Trots att friarna vet att det troligtvis kommer att få betala med sina liv, är deras kärlek och begär gränslöst.

– De vet att de förmodligen kommer att bli halshuggna, och ändå försöker de vinna henne, eftersom begäret är så starkt. Syftet med filmen är att visualisera den starka urkraften som också förenar oss.

Mellika Melouani Melani är konstnärlig ledare på Folkoperan:

− I opera blottas rösten på ett sätt som kanske inte är lika påtagligt i andra konstformer. Ett operaklimax är en riktig urladdning och kan nästan få folk att rodna.

Josefine Richards är cd på Ingo.

Hur var inspelningen?

– Tillsammans med produktionsbolaget "New Land" eftersökte vi bredd i kön, ålder, etnicitet och läggning när vi castade, och det gick över förväntan i antal sökande. Det var förvånansvärt många som ville hylla kraften i operan och orgasmen – och de gick all in, svarar Josefine Richards.

I Juni vann Ingo ett bronslejon i Cannes för kampanjen som gjordes i samband med Folkoperans uppsättning ”Förklädd Gud”. I kampanjen gav EU-migranter bort gratisbiljetter till föreställningen, som de också medverkade i.

Vad blir nästa steg i samarbetet med Folkoperan?

– Vi har satt ribban högt. Ingo och Folkoperan blir modiga tillsammans, och det är väldigt kul att jobba med dem. Faktum är att vi har nästa presentationsmöte med dem redan i morgon, och jag hoppas att vi ska lyckas hålla den här nivån, säger hon och avslutar:

– Det blir inte sex nästa gång.

CREDLIST, TURANDOTFILMEN :

Byrå: Ingo

Produktionsbolag: New Land

Regissör: Sheila Johansson

Filmproducent: Markus Ahlm, Colony

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev