Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

"Ingen anledning att döma utifrån att det går ett drev"

Publicerad: 20 oktober 2017, 06:09
Uppdaterad: 20 oktober 2017, 06:09

En av annonsörerna som den anklagade TV4-profilen samarbetar med väljer att inte vidta åtgärder just nu.


Ämnen i artikeln:

TV4metoo

Efter anklagelserna om sexuella trakasserier, samt både homofobiska och rasistiska kommenterar, tar TV4 profilen ur tjänst.

Programmet som profilen är programledare för har flera stora sponsorer. En av annonsörerna som TV4-profilen även har ett vidare samarbete med säger dock att man ännu inte vidtagit några former av åtgärder efter anklagelserna.

Hur hanterar ni att TV4-profilen tas ur tjänst?

– Det är svårt att se vad vi ska hantera. Jag har inte följt allt men förstår att det har funnits saker som har skrivits som har hänt med honom de senaste tio åren. Men vi kan inte värdera det. Vi har ingen anledning att döma en person utifrån att det går ett drev, utan vi låter saker och ting lägga sig och tar i vanlig ordning ställning vilka vi vill samarbeta med, säger vd:n på företaget till Dagens Media. Har ni på något sätt kontaktat honom för att höra hans syn på saken?

– Du har säkert hängt med mer i debatten än mig, men det verkar som om både han och TV4 är ganska jagade just nu. Det får gå några dagar så att det får landa. Det här är saker som han och TV4 får ta ställning till. Sedan tar vi ställning till den vi vill samarbeta med.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4metoo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.