Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Ikea gör en Spotify – utökar föräldraledigheten

Publicerad: 7 December 2016, 14:12
Uppdaterad: 7 December 2016, 14:15

Netflix var först, sedan hakade flera techbolag på trenden om att ge förlängd föräldraledighet.


Ämnen i artikeln:

Ikea

I augusti 2015 gick Netflix ut med nyhet att man ger nya mammor och pappor obegränsad föräldraledighet. Anställda på Netflix fick då ta ut ett obegränsat antal betalda ledighetsdagar efter att ha blivit nya föräldrar.

Någon månad senare sållade sig Spotify till den skara techbolag som gav företagets anställda längre betald föräldraledighet. 

Men svenska företags föräldraledighetspolitik stannar inte där. Nu följer möbeljätten Ikea efter och låter sina anställda ta utökad föräldraledighet, det rapporterar Mashable företaget uttryckte i ett pressmeddelande att den expanderade politiken är ett sätt att "säkerställa att medarbetarna har möjlighet att knyta an till sina barn och ansluta sig som en ny familj".

– Vi vill att de ska ta ledigt. Hemmet är vår arena. Vi anser att hemmet är den viktigaste platsen för människor, säger Lars Petersson, ordförande i Ikeas amerikanska division.

Beslutet att låta nya föräldrar ta ut mer föräldraledighet presenterades efter forskning om vad arbetarna ville förbättra med sina arbetsplatser. En balans i livet och tid med familjen kom, enligt företaget, överst på listan.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ikea

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.