Ikea får pr-hjälp av GOT

2017-08-09 11:17  
Medeltidskostymerna i Game of Thrones är egentligen billiga Ikea-mattor.

Under en föreläsning avslöjade kostymchefen för tv-serien Game of Thrones en lite udda detalj om några av skådespelarnas utstyrslar. Det som ser ut som påkostade medeltidskläder är egentligen... billiga Ikea-mattor.

Michele Clapton, kostymchef för den populära HBO-serien Game of Thrones, föreläste för ett tag sedan på Getty-museumet i Los Angeles. Där berättade hon bland annat om hur avdelningen ibland tvingas vara lite kreativa när det kommer till skådespelarnas kostymer.

Trots en budget på 10 miljoner dollar per avsnitt gäller det att kunna tänka utanför boxen för att få saker och ting att gå ihop.

Till exempel avslöjade hon att några av karaktärerna i serien bär mantlar som består av inget exklusivare än billiga mattor från Ikea, rapporterar sajten Quartz.

Men det är inte så enkelt som att kostymskaparna bara har kastat mattorna över skådespelarnas axlar.

– Vi har klippt och format dem och adderat starka läderremmar, förklarade kostymchefen under föreläsningen.

Dessutom har mattorna fått ett lager av vax och frost så att tittarna nästan ska kunna känna doften av dem, berättade hon.

Här kan du se hela föreläsningen med Michele Clapton, som vunnit flera priser för sitt arbete med serien som varje avsnitt lockar miljontals tittare:

Mikaela Åkerman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt