Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Ikea får pr-hjälp av GOT

Publicerad: 9 augusti 2017, 09:17
Uppdaterad: 9 augusti 2017, 09:27

Medeltidskostymerna i Game of Thrones är egentligen billiga Ikea-mattor.

Under en föreläsning avslöjade kostymchefen för tv-serien Game of Thrones en lite udda detalj om några av skådespelarnas utstyrslar. Det som ser ut som påkostade medeltidskläder är egentligen... billiga Ikea-mattor.


Ämnen i artikeln:

Ikea

Michele Clapton, kostymchef för den populära HBO-serien Game of Thrones, föreläste för ett tag sedan på Getty-museumet i Los Angeles. Där berättade hon bland annat om hur avdelningen ibland tvingas vara lite kreativa när det kommer till skådespelarnas kostymer.

Trots en budget på 10 miljoner dollar per avsnitt gäller det att kunna tänka utanför boxen för att få saker och ting att gå ihop.

Till exempel avslöjade hon att några av karaktärerna i serien bär mantlar som består av inget exklusivare än billiga mattor från Ikea, rapporterar sajten Quartz.

Men det är inte så enkelt som att kostymskaparna bara har kastat mattorna över skådespelarnas axlar.

– Vi har klippt och format dem och adderat starka läderremmar, förklarade kostymchefen under föreläsningen.

Dessutom har mattorna fått ett lager av vax och frost så att tittarna nästan ska kunna känna doften av dem, berättade hon.

Här kan du se hela föreläsningen med Michele Clapton, som vunnit flera priser för sitt arbete med serien som varje avsnitt lockar miljontals tittare:

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ikea

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.