Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Idag skrotas "Fritidsresor" för gott

Publicerad: 1 November 2016, 07:37
Uppdaterad: 1 November 2016, 08:06

Nu har varumärket "Fritidsresor" gått i graven för att lämna plats åt "TUI".


Ämnen i artikeln:

TUIFritidsresor

Redan i juni 2015 berättade Fritidsresor att de skrotar namnet som funnits som varumärke i över 50 år.

Förändringen är en del av moderbolaget TUI:s strategi där man bland annat vill ha ett gemensamt varumärke på alla marknader.

Idag har Fritidsresor blivit TUI för gott och sajten fritidsresor.se är nu TUI.se.

Tanken med namnbytet är att det ska markera TUI:s förflyttning från traditionellt charterföretag till ett modernt reseföretag.

– Vi är nu helt integrerade i världens största researrangör. Vi får större muskler att expandera och det kommer att gynna våra kunder som får tillgång till ett mycket bredare och mer flexibelt utbud av reseupplevelser, säger Eivor Andersson, vd för TUI i Norden.

Mathias Bergendahl, Nordisk informationschef på TUI sa i juni 2015 till Dagens Media att namnbytet och ett gemensamt varumärke bidrar till att den digitala marknadsföringen kan bli mer enhetlig.

– Ur den digitala aspekten är det komplicerat att heta olika saker i olika länder. Det blir en effektivisering ur marknadsföringssynpunkt. Det är en styrka att ha ett sammansatt varumärke för hela upplevelsen för våra kunder, sa Mathias Bergendahl till Dagens Media.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TUIFritidsresor

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.