Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Ica om samarbetet: "Vi har inget avtal med Centerpartiet"

Publicerad: 31 Maj 2017, 07:49
Uppdaterad: 31 Maj 2017, 09:47

Ica tillbakavisar uppgifterna om ett samarbete mellan Ica och Centerpartiet. Foto: Press/Flickr

UPPDATERAD. Ica tillbakavisar uppgifterna om att Centerpartiet och Ica åker runt på gemensam travturné.


Ämnen i artikeln:

ICACenterpartiet

Dagens Media har tidigare under dagen berättat om att Ica och Centerpartiet i sommar kommer åka runt på en gemensam turné för att besöka Sveriges travbanor.

– Det är Ica som ordnar turnén och då frågade de oss om vi ville vara med som partner, säger Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar till Dagens Media.

Han sade även att Centerpartiet åker med som enda parti och att det är "modigt av Ica att ta med ett parti på det här sättet".

Men uppgifterna om ett direkt samarbete och partnerskap tillbakavisas av Icas presschef Ola Fernvall som säger att det har blivit ett missförstånd.

– Vi har inget avtal med Centerpartiet utan vi har båda sponsringsavtal med FM Trav, men vi samarbetar inte med varandra.

Ola Fernvall säger även att det inte är Ica i sig som ordnar turnen utan endast hyr in sig precis som Centerpartiet på olika travbanor i landet. Det är lokala butiker som ordnar en så kallad "Familjedag".

Centerpartiets Ola Spännar säger att förslaget om att följa med på travturnén kom från FM Reklam.

– Som vi har fått det presenterar för oss så är Ica huvudarrangör och då fick vi frågan om att följa med som partner på den här turnén, säger han till Dagens Media.

Samtidigt säger han att det även finns andra partners med på turnén och att huvudanledningen till att gå in som partner har legat i att få synas i travsammanhang. Alltså inte att synas med specifikt Ica som varumärke, även om Centerpartiet inte ser något problem med att synas tillsammans med Ica.

Du sa tidigare att Ica frågat Centerpartiet om att följa med som partner?

– Ja, jag menade FM Reklam, vi har inte haft någon direkt kontakt med Ica.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ICACenterpartiet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.