Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Hermine Coyet Ohlén om nya giget hos Isabella Löwengrip

Publicerad: 15 november 2017, 12:39
Uppdaterad: 15 november 2017, 14:04

Hermine Coyét Ohlén. Foto:Janne Næss

Isabella Löwengrips "Löwengrip Care and Color" (LCC) har förhoppningar om att expandera och får förstärkning av rutinerade journalisten Hermine Coyet Ohlén. För Dagens Media berättar hon om nya uppdraget som ansvarig för bolagets digitala satsning.

Ämnen i artikeln:

ElleIsabella Löwengrip

Tillsammans med Pingis Hadenius startade Isabella Löwengrip företaget ”LCC” år 2012.

Nu kommer nytt blod in när veteranen Hermine Coyet Ohlén ska ta hand om den digitala satsningen inom företaget. Hon är sedan tidigare bekant med medgrundaren Pingis Hadenius som hon en gång i tiden anställde på tidningen Elle – en roll som nu blivit ombytt.

– Haha, ja, jag anställde henne en gång i tiden och nu har hon anställt mig. Men jag är samtidigt väldigt intresserad av allt som händer på nätet och eftersom jag som journalist jobbat på Elle i så många år tror jag att LCC ville ha in en senior i det unga gänget, säger Hermine Coyet Ohlén till Dagens Media.

Hermine Coyet Ohlén är sedan en tid tillbaka pensionär, efter att ha jobbat på heltid som journalist i över 45 år. Nu månar hon mer om sin välförtjänta vila, men finner samtidigt ett engagemang till att vara involverad i den kreativa biten på LCC och hur man når ut till kunden digitalt.

Varför har du valt att jobba med det digitala på LCC?

– Jag har varit ledig i tre år och mått bra av det – men sen kände jag behovet av ett fokus. Jag vet inte hur länge jag kommer få stanna och hur länge jag vill stanna. Jag har en tillräckligt bra pension så jag klarar mig, men det är intresset för det digitala som gör att jag antar uppdraget. Såna här saker är verkligen spännande att jobba med och jag önskar av hela mitt hjärta att jag ska vara en hjälp och tillgång för dem.

Hermine Coyet Ohlén beskriver sig mer som digitalt intresserad än ett proffs, men har ändå gått från en journalistisk tid när man skrev på skrivmaskin till en tid där apparater och skärmar avlöser varandra.

Hon ser en stor skillnad från då till nu när det kommer till de etiska spelreglerna inom journalistiken, och hur det journalistiska arbetet inom framför allt modevärlden såg ut för några år sedan. Medieklimatet har digitaliserats och förändrats, vilket får anses vara en parallell till den digitala förändring som hon personligen varit med om. Nu är hon aktiv på sociala medier och tycker ändå att förändringen är spännande.

– Instagramflödet har till exempel förändrat hur man ser på mode. Folk väljer kläder efter de man följer. Jag gör samma sak själv och följer instagrams modetrender, säger hon och fortsätter:

–Jag gillar att man blir kompis med någon fast man slipper umgås. Jag tror att det här är en spännande väg att gå, där man lättar upp genom att skapa show på dessa hemsidor. Man möter kunden på nätet, helt enkelt.

Är det inte lätt att de leder till flyktiga relationer?

– Absolut. Men vi har väl rätt flyktiga relationer i riktiga livet? Jag tycker faktiskt att nätet har berikat mitt liv något helt otroligt. Jag är aldrig ensam. Sen har jag mina nära vänner som jag kan diskutera filosofi med. Men ibland får man ju säga till sig själv: ”Nu lägger du fan bort den där telefonen och kikar inte på instagram”.

Det är svårt att tro att Hermine Coyet Ohlén varit med om en tid full av skrivmaskiner när hon pratar om det digitala. Just nu lär hon sig spanska och franska på Storytel, eller sitter flera timmar vid diverse youtube-tutorials och lär sig nya saker. Hon känns mer digitalt bevandrad än de flesta. Därför känns det inte konstigt att hon valt att bli digitalt ansvarig på LCC.

Vad vet du om LCC sedan tidigare?

– Jag har följt Isabella Löwengrip sen hon var 16 år och startade sin blogg. Jag tycket att hennes brand är jättebra och att hon har en fast anställd dermatolog, som testar deras produkter. Ett spännande och expansivt företag att jobba på och det finns en passion hos både Pingis Hadenius och Isabella Löwengrip som jag imponeras av. De är så duktiga och jag lär mig så mycket av dem.

Hermine Coyet Ohlén har nu jobbat på LCC i fyra veckor och känner fortfarande att hon är i inskolningsfasen.

– Fast det har varit halvtid i fyra veckor, så egentligen har jag bara jobbat i två, säger hon skämtsamt.

Är du nervös inför den här nya utmaningen?

– Vet du vad jag är nervös för? Jag blir väldigt passionerad när jag jobbar, men blir det för mycket börjar det susa i huvudet och då måste man göra mindfulness.

Mindfulness?

– Har du inte testat mindfulness? Det måste du kolla upp. Det finns massor med appar. Om du gör mindfulness i en halvtimme eller kvart så förändrar det signaler i hjärnan och befriar en. Det känns luftigare i hjärnan och man känner sig fullständigt lugn. Jag har gjort mindfulness länge och kan göra det på fem minuter. När någon var elak på ett möte på ELLE så kunde jag börja köra mindfulness.

Det är bra för att minska stressen?

– Ja, vi får så mycket information nu för tiden. När man blir äldre har det pumpats in så in i helvetes mycket information.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev