Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

HD-Sydsvenskan bryter med Widespace

Publicerad: 28 September 2016, 07:20
Uppdaterad: 28 September 2016, 07:22

Nu väljer även HD-Sydsvenskan att avsluta sitt samarbete med mobilnätverket Widespace, för att istället lägga fokus mer internt.


Ämnen i artikeln:

HD-SydsvenskanWidespaceBonnier Tidskrifter

Förra veckan skrev Dagens Media om att Bonnier Tidskrifter valt att avsluta sitt samarbete med mobilnätverket Widespace.

Nu väljer även HD-Sydsvenskan att bryta med Widespace, som en del i konsolideringen av tidningarnas digitala annonsförsäljning.

– Det är en kombination av ökad efterfrågan i vår egen försäljning och en fin tillväxt i Bonnier Ad Network som gör att vi nu lägger vårt fokus internt. Samlade räckvidd i Skåne är numera utom konkurrens och med den kapacitet vi idag har för konceptuella lösningar samordnar vi för att kunna leverera bäst resultat till kunderna, säger Tomas de Souza, innovations- och affärschef på HD-Sydsvenskan, i ett pressmeddelande.

I samband med att Bonnier Tidskrifter sagt upp sitt avtal, sade Widespace vd Patrik Fagerlund till Dagens Media att det inte skulle påverka bolagets räckvidd nämnvärt i Sverige, men att man däremot skiftar fokus mot att bli mer av ett teknikbolag.

– Vägen vi är inne på nu är den vi ser som mest intressant, vi är på väg att bli det ville vara från början, teknikbolag som erbjuder tekniska mobila plattformar. Vi fortsätter självklart parallellt att sälja mobilannonsering traditionellt, vi är bra på det och det ger oss möjlighet att vässa vår teknik, sade han till tillfället.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.