Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Här är nya röda iPhone 7

Publicerad: 27 mars 2017, 06:58
Uppdaterad: 27 mars 2017, 07:56

I fredags släppte Apple en röd version av sin senaste iPhone-modell. En del av intäkterna från det unika samarbetet kommer att gå till bekäpandet av hiv/aids.


Nyligen meddelade Apple att företaget planerade att släppa en röd version av iPhone 7. Det som ett sätt att stödja arbetet mot hiv/aids i framförallt hårt drabbade länder i Afrika.

I fredags släpptes de första telefonerna, som kommer att finnas i begränsad upplaga, på marknaden. Släppet görs i samarbete med organisationen Red, som startades av bland andra U2-sångaren Bono för drygt tio år sedan.

Även om det är första gången Apple gör ett välgörenhetssamarbete med sin iPhone, har det sedan tidigare gått att köpa bland annat hörlurar, högtalare och Ipods i röda varianter till förmån för organisationen.

"Hittills har vi samlat in över 130 miljoner US-dollar genom att sälja våra (RED)-produkter. Nu släpper vi iPhone 7 (PRODUCT)RED Special Edition. För varje köp vi kommer ett steg närmare en generation fri från aids", skriver Apple på sin hemsida.

Priset för den röda luren börjar i Sverige på 8 595 kronor för en iPhone 7, och 9 895 kronor för en iPhone 7 plus. Men andra ord en omkring tusenlapp över standardmodellerna.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News