Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Här är juryn som ska utse Sveriges Young Lions

Publicerad: 15 Februari 2017, 12:08
Uppdaterad: 15 Februari 2017, 12:11

Josefin Richards från Ingo, Marie Wollbeck från Bas och Joakim Karlsson från JMW, ska tillsammans ute Sveriges represtanter till den internationella tävlingen Young Lions i Cannes.

När Komm presenterar juryn som ska utse landets vassaste unga kreatörer och representanter för Sverige i Cannes Young Lions, så faller ansvaret på tre tungviktare inom kommunikationsbranschen.


Ämnen i artikeln:

Young LionsCannes LionsIngoJMW

Årets juryordförande i Young Lions Sverige är Josefine Richards, creative director på Ingo, som korades till Agency of the Year under Eurobest 2016 och den svenska byrå som tog hem flest lejon under Cannes Lions förra sommaren.

Tillsammans med Marie Wollbeck, creative director och partner på Bas, och Joakim Karlsson, creative director på JMW, ska hon ute Sveriges represtanter till den internationella tävlingen Young Lions i Cannes.

Mest ser Josefin Richards fram emot att Sverige faktiskt vinner i tävlingen.

– Vi har schyssta värderingar, grym koll på tech, innovationer och insikter som faktiskt gör en verklig skillnad och kan inspirera resten av världen, säger hon till Dagens Media.

Hur skulle du säga att Sveriges reklamutbildning står sig i internationell konkurrens?

– Det är bra att vi är väldigt selektiva i uttagningarna på våra reklamutbildningar i Sverige. Det är få som tas in men vi ser till att de får en gedigen grund och branschförståelse, som hela tiden speglar samtiden. 

I samband med att Komm offentliggör årets jury, så öppnar också dörrarna för unga svenska kreatörer att anmäla sig till tävlingen.

– Med tidigare års framgångar i Young Lions och svenska byråers goda renommé ute i världen känns det extra kul att öppna uttagningstävlingen, säger Nicole Lage-Vianna, projektledare för Young Lions på Komm, i ett pressmeddelande.

Anmälan sker digitalt och är öppen mellan 15 februari och 28 februari och årets kategorier inkluderar Design, PR & Print.

Briefen från årets ideella organisation presenteras den 1 mars och den 20 mars presenterar juryn de nominerade lagen inom varje kategori innan vinnarna slutligen utses i april.

Dessa får sedan äran att representera Sverige i den internationella tävlingen Young Lions, som äger rum under Cannes Lions i franska Cannes, den 17 till 24 juni 2017. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.