Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag27.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Här är Blockets nya utseende

Publicerad: 9 November 2016, 09:47
Uppdaterad: 9 November 2016, 09:47

Blocket vill tydliggöra vad som särskiljer företaget i en växande begagnathandel. "Vi ville att nya loggan skulle andas kvalitet och tradition, samtidigt som den skulle kännas modern", säger marknadschef Cecilia von Krusenstierna.


Ämnen i artikeln:

Blocket

Blockets utseende har hängt med i många år, men i dag möts besökarna av ett ansiktslyft.

I samband med att Blocket gör en varumärkesförflyttning moderniseras nämligen företaget med ett nytt grafiskt manér som bland annat innehåller ny logga och design.

– Begagnathandeln växer sig större och vi ser många nykomlingar på marknaden. Vi behöver därför tydliggöra vad Blocket står för och vad som särskiljer oss. Blocket är en effektiv och trygg marknadsplats med allt från jobb till bostäder och begagnade varor, säger Cecilia von Krusenstierna, marknadschef på Blocket, i ett pressmeddelande.

I dag påbörjas arbetet med att implementera Blockets nya utseende genom att loggan byts ut och den beiga färgen ersätts med en ljusgrå i alla produkter.

Även ett nytt bildmanér och nya illustrationer är framtagna och kommer att synas under vintern, både på Blocket och i extern kommunikation. Uppdateringar av Blockets logga från 1996 har gjorts tidigare, dock inte i lika stor omfattning som nu.

– Vi ville att nya loggan skulle andas kvalitet och tradition, samtidigt som den skulle kännas modern. Vi behåller den ikoniska Blocket-röda färgen, men har uppdaterat den så den känns modernare. Däremot har vi tagit bort det gamla o:et med ikonerna – delvis för att vi växer och inrymmer fler kategorier nu, säger Cecilia von Krusenstierna.

Det nya utseende har enligt pressmeddelandet inspirerats av "Blockets 20-åriga historia som hela Sveriges marknadsplats, i kombination med skandinavisk design".

Teamet bakom Blockets nya utseende:

Blockets eget designteam

Letters from Sweden – typsnitt

Hvass & Hannibal – illustrationer

Oakwood Creatives – grafisk profil

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Blocket

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.