Hannah & Amanda fälls för smygreklam

2017-11-21 16:19  
Hannah Widell och Amanda Schulman är vd för respektive styrelseledamot i Daisy Grace Concept Store AB som äger salongen.

Reklamombudsmannens opinionsnämnd (RON) fäller Hannah Widell och Amanda Schulman för smygreklam i Fredagspodden.

En privatperson valde att anmäla Hannah Widell och Amanda Schulman till RON för smygreklam efter ett avsnitt av Fredagspodden.

Nu väljer RON att fälla podduon och anser att de gjort reklam i det anmälda avsnittet, där de pratar om skönhetsbehandlingar samt hur man bokar behandlingar hos skönhetssalongen Daisy Grace Beauty Bar.

Hannah Widell och Amanda Schulman är vd för respektive styrelseledamot i Daisy Grace Concept Store AB som äger salongen.

RON hänvisar till artikel 9 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation där det står att reklam ska vara lätt att identifiera som reklam och inte vilseleda konsumenten. RON anser att poddprofilerna inte varit tydliga med vad som är reklam och vad som är redaktionellt material, vilket har lett till ett beslut om en fällande dom.

"Att det sägs ”Vi öppnar Daisy Grace Beauty Bar den här veckan” samt hänvisas till företagets webbplatser är inte tillräckligt för att en genomsnittskonsument omedelbart ska kunna identifiera delar av podden som reklam. Reklamen strider därmed mot artikel 9 i ICC:s regler", skriver RON i sitt beslut.

Alex Hartelius

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt