Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Han blir ny kommunikationsdirektör hos Saab

Publicerad: 25 Oktober 2016, 12:03
Uppdaterad: 25 Oktober 2016, 12:04

Sebastian Carlsson blir kommunikationsdirektör hos Försvars och säkerhetsbolaget Saab, och tar plats i koncernledningen.


Ämnen i artikeln:

SaabFredrik Reinfeldt

Idag meddelade Saab att man inför förändringar i Försvars och säkerhetsbolaget Saabs koncernsledning, vilket bland annat innebär att Sebastian Carlsson, presschef sedan fyra år, tar över som som kommunikationsdirektör. Han tar dessutom plats i koncernledningen.

– Att vara kommunikationschef är onekligen en intressant uppgift i ett företag som växer och som arbetar med samhällsviktiga produkter, om än kontroversiella sådana. Just därför kommer vi fortsätta att vara transparenta och tydligt kommunicera att vi är producenter av vapen, säger Sebastian Carlsson och fortsätter:

– Varumärkesmässigt har Saab utvecklats ganska bra under ett antal år, men det finns en resa kvar att göra framförallt i Sverige. Saab är en av de största privata arbetsgivarna i landet och vi fortsätter växa. På många orter är vi den största arbetsgivaren och vi lägger flera miljarder varje år på forskning och utveckling. Detta kommer vara ett stort fokus för vår kommunikation i Sverige. Som en del av detta hoppas jag inom kort kunna presentera ett par breda sponsrings-samarbete i syfte att nå en bred allmänhet.

I kommunikationsarbetet har man även att förhålla sig till Saabs produktportfölj med stora plattformar som Gripen Ubåtar samt mindre enheter som ammunition och camouflage.

– Alla är lika viktiga men ställer olika krav. Det kan förvisso ses som en utmaning, men jag ser det snarare som en stor styrka att arbeta med då det är grund för många bra berättelser för hur vi dagligen löser de utmaningar som våra kunder har, avslutar Sebastian Carlsson.

Sebastian Carlsson har tidigare varit pressekreterare hos dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SaabFredrik Reinfeldt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.