H&M slutar retuschera sina modeller

2018-07-30 09:43  
Modellerna på bilden har fått ha kvar både bristningar och tatuering. Foto: H&M

Den svenska modekedjan hyllas när den visar upp sitt badmode med bilder av modeller som fått ha kvar naturliga inslag som ärr, bristningar och hårväxt.

Modegiganten H&M slutar att retuschera bort sina modellers ärr, bristningar och hårväxt, skriver bland annat Aftonbladet och Daily Mail.

Sportmärken som Adidas och Asos har tidigare jobbat med så kallad kroppspositivism, och visat upp sina modellers kroppar så som de faktiskt ser ut. Nu rättar även H&M in sig i ledet, och visar på sin sajt upp flera bilder på modeller i badmode där vanliga och naturliga inslag på kroppar, som vi inte är vana vid att få se på modebilder – fått vara kvar.

LÄS MER: I Frankrike är det olagligt att manipulera bilder för att göra modellerna smalare

Trots att H&M:s nya förhållningssätt till modebilder har både hyllats i sociala medier och uppmärksammats av press, så har modekedjan avstått från att ge någon kommentar, skriver Daily Mail.

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt