torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Gunilla Herlitz och Pascal Engmans nya karriärer – modeller

Publicerad: 29 september 2017, 12:50
Uppdaterad: 29 september 2017, 14:45

Rickard Frank startade byrå för ett år sedan – nu lanserar den tidigare chefredaktören ett armband. Modellar för den nya produkten gör tidigare Bonnier News vd:n Gunilla Herlitz och journalisten och författaren Pascal Engman.

Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzDagens Nyheter

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Rickard Frank, som tidigare varit för chefredaktör på Trelleborgs Allehanda och kreativ chef på Dagens Nyheter, har handplockat sina modeller för släppet av ett armband som tog ett år att färdigställa.

– Jag är supernöjd. Gunilla och Pascal är mina favoriter i mediebranschen, säger han till Dagens Media.

Och produkten?

– Jag ville göra något som kunde bli beständigt över tid. Armbandet har en väldigt enkel design, men målet var att göra allt så jobbigt som möjligt. Jag jobbade på DN i många år och där var det många hysteriska utvecklingsprojekt i nuet, men det som jag gjort där syns knappt längre. Det enda jag vet om armandet är det kommer hålla aslänge.

Lågbudgerat modelljobb

För mer än fem år sedan handplockade vd:n Gunilla Herlitz Rickard Frank till Dagens Nyheter. När nu hans nya produkt presenteras är hon en av två modeller.

– Jag gör det här för att Rickard är en fantastisk person som är oerhört driven. Han går hela tiden vidare med nya saker, och jag har märkt att det här är viktigt för honom, säger Gunilla Herlitz till Dagens Media.

Hur var det?

– Det var jätteroligt och smickrande att man hade gjort så pass stort avtryck på honom att han ville ha med oss. Sen var det kul att träffa Pascal för första gången.

Hur gick modellandet?

Haha, det var inte så avancerat. Vi hade våra vanliga kläder och det var ingen sminkning.

Använder du armbandet privat?

– Jag gör det ibland. Speciellt nu under sommaren.

"Inte helg än"

Rickard Frank träffade Pascal Engman för snart sju år sedan. Rickard Frank var chefredaktör på Trelleborgs Allehanda när Pascal Engman hörde av sig och ville börja jobba.

– Jag minns att han inte hade så mycket erfarenhet och han skickade ett ganska kort mejl. Men hur som helst bokade vi in en lunch i Skåne. Sen frågade om jag om han bodde där och då svarade han: "nej nej, jag bor i Stockholm. Han fick jobbet som kulturjournalist, haha. Människor som man känner sticker ut ska man ge en chans.

För Pascal Engman var det en självklarhet att ställa upp när tidigare chefen ringde. 

– Dels var de snygga. Men sen var det också för att det var Rickard. Han gav ju mig mitt första journalistiska jobb. Hade han bett mig att marknadsföra kärnvapen hade jag gjort det.

Hur var det att modella?

– Gunilla var bättre än mig, så kan vi väl säga. Jag tyckte det var väldigt svårt, men fotografen var väldigt trevlig och allt det där.

Vad tror du om försäljningen?

– Jag tror det blir succé. Särsklit när pressen rycker in... Jag vet att Rickard har satsat väldigt mycket på det här och jag hoppas att försäljningen går bra.

Sitter armbandet på?

– Nej, det gör inte det. Men det är inte helg än.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev