Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Google knoppar av shoppingtjänsten

Publicerad: 27 September 2017, 06:11
Uppdaterad: 27 September 2017, 06:13

För att tillmötesgå kraven från EU och slippa fler miljardböter uppges sökjätten Google planera att separera sin shoppingtjänst från den övriga verksamheten.


Ämnen i artikeln:

GoogleEU

I början av sommaren delade EU-kommissionen ut rekordhöga böter på 2,4 miljarder euro till den amerikanska it-giganten Google. Det eftersom kommissionen ansåg att företaget utnyttjade sin ställning på marknaden, och gynnade sin egen shoppingtjänst i sökresultaten på ett orättvist sätt gentemot konkurrenter.

Google fick 90 dagar på sig att ändra sin praxis för undvika ytterligare bötesbelopp. Den tidsfristen löper ut imorgon, den 28 september.

Enligt Bloomberg planerar Google att lyfta ut sin shoppingtjänst från huvudplattformen som ett sätt att lösa konflikten. På så sätt skulle "Google Shopping" bli en egen enhet, som tvingas tävla med rivaler om annonsplats på lika villkor.

Google, som tidigare har sagt att de tänker överklaga beslutet från EU-kommissionen, har än så länge avböjt att kommentera uppgifterna.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GoogleEU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.