Garbergs skivbolag ger ut Rebecca & Fiona

Samarbetet innefattar alltifrån exekutiv produktion och distribution till design, koncept och kommunikation.

Popduon Rebecca & Fiona väljer att lämna Universal för att istället lansera sin nya skiva på Stereo Stereo.

Skivbolaget och den kreativa studion Stereo Stereo är grundat av artisten Sakarias och reklambyrån Garbergs.

Nu står det klart att de första artisterna ut på Stereo Stereo är popduon Rebecca & Fiona med nya albumet "Art of Being A Girl", som kommer rullas ut globalt under våren och sommaren.

Samarbetet innefattar alltifrån exekutiv produktion och distribution till design, koncept och kommunikation.

Releasen markerar en ny era i duons karriär både musikaliskt och strukturellt, då de valt att lämna sitt multinationella skivbolag för att arbeta med Stereo Stereo.

Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick har i en intervju med Nöjesguiden berättat om hur de upplevde tiden då de var signade på Universal. I intervjun säger duon att de i slutet av tiden på Universal gick från att göra allting själva till att skriva låtar tillsammans med framgångsrika manliga låtskrivare, vilket ledde till en del problem.

– Oavsett hur bra eller dåliga de låtarna var så var de mer intressanta än det vi själva brought to the table. Då fick vi verkligen känna på den hierarkiska och den patriarkala strukturen att mannen är så mycket mer betydelsefull än vad vi är, säger Rebecca Scheja i intervjun.

I en kommentar i ett pressmeddelande säger duon:

– Vi har haft så mycket musik som vi velat men inte haft möjlighet att ge ut på vårt förra skivbolag. När vi började prata med Stereo Stereo förstod de direkt vad vi ville göra och hur de kan hjälpa oss att lyfta det till nästa nivå.

Rebecca & Fionas första singel "Need You" från kommande albumet "Art of Being A Girl" släpptes den 6 april. Fler releaser från Stereo Stereo följer under våren och sommaren 2018.

Amanda Törner

Reporter

Publicerad 2018-04-19 13.00Uppdaterad 2018-04-19 14.31

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: