Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Fredrik Kornebäck till Kommunal

Publicerad: 8 mars 2017, 14:28
Uppdaterad: 8 mars 2017, 14:28

Fredrik Kornebäck blir Kommunals nya pressekreterare. Foto: Janne Naess

Fredrik Kornebäck blir ny pressekreterare på Kommunal med ansvar för långsiktig planering och extern avtalsrörelsekommunikation.


Fredrik Kornebäck kommer närmast från en tjänst som pressekreterare för finansminister Magdalena Andersson. Han arbetat 10 år som journalist och 10 år med pressansvar inom politiken.

Den 16 mars tillträder Fredrik Kornebäck sin roll som pressekreterare.

– Jag har en lång erfarenhet av att arbeta med pressfrågor inom politiken. Men jag är också en tidigare journalist och arbetsmarknadsreporter som tycker att en stark fackföreningsrörelse är något av det viktigaste Sverige har. Därför känns det som en kul och passande utmaning att gå vidare till välfärdens största fackförbund. Kommunal har påbörjat en resa. Det ska bli spännande att vara med på den, säger Fredrik Kornebäck, i ett pressmeddelande.

Kristina Mårtensson, kanslichef på Kommunal kommenterar:

– Inom Kommunal pågår ett stort förändringsarbete med målet att bli en starkare fackförening – på arbetsplatserna, vid förhandlingsborden och i samhällsdebatten. Fredriks profil, kunskap om arbetsmarknadsfrågor och mångåriga erfarenhet från journalistiken, passar väldigt bra i det. Vi är glada att knyta honom till oss, säger hon.

Dagens Media har tidigare berättat om Kommunals stora förändringsarbete och nya kommunikationskoncept med en robot-tupp i spetsen.

– Vi måste verkligen förändra oss i grunden och hitta en väg framåt där vi kan nå yngre medlemmar och potentiella medlemmar. Vi behöver öka förtroendet och bygga en helt ny organisation, sa Kommunals kommunikationschef Karin Hagman till Dagens Media i februari.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News