Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Från Ica till startup-bolaget Smart video

Publicerad: 23 Maj 2017, 05:00
Uppdaterad: 22 Maj 2017, 11:59

Samuel Young. Foto: Press

Icas chef för digital transformation väljer att lämna sitt uppdrag för startup-bolaget Smart video.


Ämnen i artikeln:

ICAAI

Efter 13 år på Ica väljer Samuel Young att lämna företaget för startup-bolaget Smart video. Han kommer senaste från en roll som chef för Icas digitala transformation och säger att det inte var ett helt lätt beslut att lämna Ica.

– Jag älskar ju Ica och jag har haft en jätterolig tjänst som har handlar om digitalisera Icas marknadsapparat från analogt till digitalt. Jag har haft fantastiska arbetsgivare och fått lära mig en massa nya saker. Det roligaste har varit de senaste åtta åren som ansvarig för den digitala utvecklingen. Vi har gått från tre personer till 25, räknar man in alla utvecklare är vi 150 personer. Det är en enorm resa som jag har fått bidra till, säger Samuel Young till Dagens Media och fortsätter:

– Det var ett tufft beslut att lämna, samtidigt så är detta ett väldigt spännande företag och jag har haft en entreprenörslust, även om jag fått utöva det på Ica med.

Bolaget Smart videos affärsidé går ut på att genom AI och maskininlärning möjliggöra för interaktivitet i videoklipp.

– Extra intressant är att det finns en hög teknisk grad inom bolaget. Det är grundat av Johanna Björklund som är professor inom AI och maskininlärning som har forskat på hur en data kan förstå video. Så vi har en avancerad produkt som förstår innehåll i video.

Samuel Young förklarar att man i videoklipp har lagt in ett slags interaktivt lager som i sin tur gör det möjligt att föreslå exempelvis banners eller en köp-knapp i klippet.

– Syftet är att öka konverteringsgraden som idag är försvinnande låg för video.

Saumel Young tog klivet in som vd för bolaget i förra veckan och hans nästa steg blir att sätta sig in i den programmatiskt köpta världen för att sedan bygga upp ett team, som idag består av nio medarbetare.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ICAAI

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.