Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Facebook snabbast växande medieägaren i världen

Publicerad: 30 Maj 2016, 08:16
Uppdaterad: 30 Maj 2016, 08:42

Facebook ökade sina medieintäkter med 65 procent i jämförelse med tidigare år.

Fyra mediejättar – Facebook, Baidu, Yahoo och Microsoft – är med på listan över världens topp 30 största medieägare sett till medieintäkter.


Ämnen i artikeln:

Facebook

I mediebyrån Zeniths senaste rapport ”Top Thirty Global Media Owners” ges en lista över de 30 största medieägarna i världen sett till medieintäkter.

Facebook är den snabbast växande medieägaren i listan med ökade medieintäkter på 65 procent i jämförelse med tidigare år. Baidu kommer in som tvåa med ökade intäkter på 52 procent och Alphabet, som är Googles moderbolag är det tredje snabbast växande företaget med ökade intäkter på 17 procent.  

Facebook har klättrat på listan från plats 10 till en 5e plats, Baidu har gått upp från placering 14 till 9, Yahoo från 18e plats till 15e och Microsoft från placering 21 till 17.  

De fem företagen – Facebook, Baidu, Yahoo, Microsoft och Alphabet – står för 34 procent av de totala intäkterna genererade av de 30 företagen på listan. De representerar även 65 procent av hela den globala annonsmarknaden på nätet. Tillsammans genererade de fem företagen 88 miljarder amerikanska dollar i medieintäkter.

Zenith definierar medieintäkter som alla intäkter som kommer från företag som stödjer reklam så som bland annat tv-sändningar, tidningsutgivning och sociala medier. Detta inkluderar inte bara reklamintäkter, utan också intäkter från till exempel tidningar och tidskrifter. Rapporten bygger på siffror från 2014.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.