Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Facebook förbjuder reklam för kryptovalutor

Publicerad: 31 januari 2018, 08:56
Uppdaterad: 31 januari 2018, 08:56

Annonsering av bland annat Bitcoin bannlyses på Facebook. Foto: Pixabay

Facebooks nya annonseringspolicy bannlyser reklam för kryptovalutor, där bland annat Bitcoin ingår. Anledningen är att undvika ökningen av vilseledande och bluffande aktörer.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Bannlysningen gäller annonsering för kryptovalutor såsom Bitcoin på alla plattformar Facebook äger. Oavsett hur seriös aktören är så kommer bannlysningen att gälla alla till en början.

Anledningen är att det har skett en kraftig ökning av dessa tjänster och bland dessa har en mängd visat sig bluffa eller agera oärligt. Facebook håller fast vid att man vill att människor ska kunna fortsätta utforska och upptäcka dessa nya tjänster, men menar samtidigt att man behöver åtgärda de opålitliga aktörerna, skriver Recode.

Policyn är specifikt riktad mot annonser som vill sälja eller erbjuda tjänster som gäller kryptovalutor och ICO's, och är en del i ett större arbete med annonseringspolicyn för att förbättra annonsäkerhet och trovärdighet på Facebook.

Det breda spann bannlysningen täcker är medvetet vald och planen framöver är att fortsätta arbeta för att bättre identifiera opålitliga tjänster. Så småningom vill Facebook titta över policyn igen men tills vidare uppmanar de användare att rapportera om de upptäcker något.

 

Facebooks nya annonseringspolicy. Foto: skärmdump från Facebook

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.